Počkám

Počkám

Anotace: Kdo si počká ten se dočká, ale je otázka čeho...

Počkám až pianista dohraje tuhle větu
pak ho požádám o další a jednu cigaretu
vyslechnu jízlivé poznámky číšnice
jen ať si to zkusím za barem utírat sklenice

Počkám až hodiny odbijí celou
opustím číšnici starou a rozmrzelou
do kapsy padesátku mistrovi za pianinem
pohlédnu na dno ušmudlané sklenky s džinem

Počkám až ráno si prosadí svůj vzdor
v parku za tou kavárnou Světozor
pozdravím dělníka z oceláren
který se po noční šichtě bude vracet znaven

Počkám na první autobus k nám domů
snad přijede včas věřit už není komu
cestou budu přes rameno číst
pánovi přede mnou Ranní list

Počkám a není důležité jak dlouho
důležité je co nakonec bude z toho
vždyť v životě přece není kam spěchat

Tak jen aby bylo ještě na co čekat
Autor malý medvěd, 27.12.2007
Přečteno 296x
Tipy 6
Poslední tipující: UCET KE ZRUSENI, takova, prostějanek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za báseň. Dotýká se emocí a líbí se mně. Padla na mě lehká melancholie.

02.08.2008 01:21:00 | UCET KE ZRUSENI

Život je jedno velké čekání.Pěkná básenka.

03.02.2008 08:36:00 | takova

zajímavá ;)

27.12.2007 14:54:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí