Gruzínka (k poctě M.J.Lermontova)

Gruzínka (k poctě M.J.Lermontova)

Anotace: moje vzpomínka na Kavkaz

Sněhem se třpytí závoj její
s čepičkou zlatou nad čelem
útlá jak proutek v brokátových šatech
s černými copy pod pás. Lyceistka.
Tančí teď na pódiu - pod nožkami
však horská louka voní
a v očích bílých štítů zrcadlení
do víru tance bystrý potok zvoní -
tam někde kdysi básník pobýval
orlů a lidí volnost opěval
a ona ví: co bylo, dávno není
Autor Dolma, 27.12.2007
Přečteno 286x
Tipy 2
Poslední tipující: Lota
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí