Skomírání

Skomírání

Anotace: Tohle je nejaktuálnější básnička, co mám. Přesněji vznikla včera...

Kapky rosy na listech leknínů,
jsou křehké jak mé žití padající do stínů.
Mé tělo skomírá v posledních náznacích dechu,
shnilé a rozložené v tichosti vlhkého mechu.
Oči vyschlé vyplakanými slzami,
vzpomínky zahlcené veškerými chybami.
Tělo a duše krvácí,
jak se rozum postupně vytrácí.
Praská a trhá se na tisíce ran,
bouchne, exploduje, jak dobře to znám!
Pomalu padám a žádná ruka mě nechytá,
letím prázdnem, tichem, sama sobě skrytá.
Chci se chytit stébla trávy, jenž na dosah ruky se nachází,
ale je tak daleko, spadnu, síly mi dochází.
Křičím, pláču, ale nikdo neslyší řev v mém koutu duše,
všechno na pohled vypadá tak jednoduše.
Ale za maskou z medu a lučního kvítí,
tam, kde ani slunko nezasvítí,
tam schovaná je moje tvář,
tam jsem ukryta já, života lhář...
A tam si tiše umírám,
před světem se zapírám
a tajně sním si naivním sněním,
že jednou všechno, všechno změním...
Autor Karmínka, 29.12.2007
Přečteno 236x
Tipy 8
Poslední tipující: Necro Immortalis, Darneth, Egretta, Charibeja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc ti děkuji za komentář. Optimismu se mi bohužel teď nedostává... Ale tak snad to odezní...

01.01.2008 15:16:00 | Karmínka

Více optimismu do života by to chtělo!:) Ale báseň je nádherná, moc se ti povedla. Smutné básničky jsou stejně nejkrásnější - to je alespoň můj názor!

31.12.2007 20:59:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí