baletka

baletka

Anotace: baletka v kope listia...

Pochmúrny deň rannej jesene,
Oblaky nepoznané bielym mierom
A lístky unášané čiernym vetrom,
Malé vtáčiky ukryté v hniezdočkách.

Sychravý čas...

Osamelá lavička v opustenom parku,
Slamený klobúk s červenou ružou
Ležiaci pod ňou,
Akoby sa mu nechcelo
žiť s bielou baletkou
ležiacou v kopu lístia.

A krvavé pery prosiace o oživujúci bozk (od teba),
Pootvorené...
Nesmelo, ale hlasne kričia
(o tebe)

A bielučká sukňa rozkvitnutá
ako lupene nevinnej ľalie ( lieta s ňou),
baletné črievičky snehovej farby
pohodené ako posledná spomienka
na tanec labutej princeznej ( s princom snov),
a zlomené krídla z ružového páperia
ležia v tráve.

Pozri sa, človeče,
Je neskoro....
( tak ako stále.)
Autor adida, 30.12.2007
Přečteno 251x
Tipy 5
Poslední tipující: Franti, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí