Tak dávno, že se to nestalo

Tak dávno, že se to nestalo

Anotace: Dnes se otočíme za uplynulým rokem, dojati. Ale to, co se stalo ještě dávno, dávno před tím, nás nechá chladné.

Nekončil měsíc, ani rok,
to jenom umíral svět.
Milencův ztěžka ustrnul krok,
a nebylo cesty zpět.

V očích měl lítost a strach,
touhu smět s ní zas žít,
vše ale shnilo v německý prach,
dnes asi neměl tudy jít.

Po stěně klouže umírající stín,
ve ztemnělé La Rue de la Mort.
Rukou muže Leuitenant Bien
dnes zemře žabožrout.

Ma chere, ma fleure petite,
chladnoucí dlaň svírá prsten.
Ani láska nemůže ze smrti slevit,
krví zbrocený zní poslední sten.

Jedna osamělá lidská duše,
opláče milého a smuteční obálku.
Za šedesát pět let bude znít tak suše,
že zapomnělo se na smrt
i na válku.
Autor Demedalex, 31.12.2007
Přečteno 261x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, Maro Deives, Severka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je vous remercie...

18.01.2008 23:56:00 | Demedalex

mám z nej zimomriavky...
cítím z nej ozveny ...
časové záchvevy

18.01.2008 19:31:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Já Ti rozumím...

16.01.2008 01:01:00 | Bíša

Docela mě to oslovilo.Je to takový oduševnělí.Jenom ještě rozumět těm francouzskejm částem :-)

13.01.2008 20:33:00 | Blacky...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí