Daleká cesta

Daleká cesta

Anotace: Báseň o zásadní změně......

Na břehu stojím, hledím do dálky
a čekám na svoji loď.
Na loď, se kterou chci plout do dalekých
a neznámých krajin,
na loď, která mne bude kolébat
na vlnách osudu.
Ve svých myšlenkách se vracím zpátky,
tam do těch míst,kde zítra už možná nebudu..
Byla to kdysi krásná země,
kde květy voněly a ptáci zpívali své trylky,
kde srdce jásalo a byly krásné chvilky.
Dnes je však suchá pláň a spálená tráva,
z vybuchlých sopek ,vše zalila láva,
sem tam jen bodláčí , ukazuje své ostny.
Není už úrodné země či zahrady,
kde by se dočkalo nějaké úrody,
kde by snad ještě svět ,
zřel vykvést nový květ.

Tak tady stojím a čekám na svou loď,
oči upřené do dálky
a nohy vrostlé do písku,
myšlenky mé, už touto lodí plují ,
však nohy ztěžka vytahují
z písku, co přines dlouhý čas.
V mých očích slzy jsou
a srdce se mi svírá,
je to snad smutek ,či chybí víra?
že loď má,co tu vyhlížím,
je smyslů mámení ,
a na konci zůstane , jen ostrov osamění?
Autor Solledat, 03.01.2008
Přečteno 282x
Tipy 9
Poslední tipující: WhiteSkull, Lady Carmila, S..a, vodnař, Jiparo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přikovaná k písečným planinám,
zaslíbená lidským ozvěnám,
Vezmi víru, vstaň a choď,
nasedni na snovou loď..
Odpluj tam, kde touží duše,
Neříkej, že zní ti suše,
moje slova, musíš plout!
Svůj horizont obejmout.

Tak pluj!

03.01.2008 10:24:00 | Lady Carmila

až vítr zaduje v plachtoví
a doletí ozvěna
pak kdo ví?
nastane proměna

03.01.2008 09:21:00 | vodnař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí