Kolik?

Kolik?

Anotace: Text k jedné z písní, jejichž vybrnkáváním si krátím dlouhou chvíli.

Kolik slz nám asi ještě zbývá?
Kolik slz zastaví tenhle svět?
Kolik očí prosebně se dívá?
Kolik křídel touží odletět?

// Na bárce z kopretin dál se můžeš ptát,
Jen ty víš co teď s tím, že máš ji rád.
Tak zapři vlastní splín a kostky hoď!
Ta bárka z kopretin je vaše zlatá loď. //

Kolik lásek utopí se v touze?
Kolik lásek zemře v rozpacích?
Kolik lidí usmívá se z nouze?
V tváři slunce, ale v srdci sníh.

// Na bárce z kopretin dál se můžeš ptát,
Jen ty víš co teď s tím, že máš ji rád.
Tak zapři vlastní splín a kostky hoď!
Ta bárka z kopretin je vaše zlatá loď. //

Kolik smutků po světě si chodí?
Kolik známe lidských trápení?
Kolik štěstí, co se nepřihodí?
Ohlédneš se, ono zkamení!

// Na bárce z kopretin dál se můžeš ptát,
Jen ty víš co teď s tím, že máš ji rád.
Tak zapři vlastní splín a kostky hoď!
Ta bárka z kopretin je vaše zlatá loď. //
Autor Egretta, 04.01.2008
Přečteno 287x
Tipy 16
Poslední tipující: Evžen Bizon, 6thSun, Simísek, Karmínka, Džín, Psavec, dva, danav, Petbab, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí