I naše sny vzpěčují se osudům svých nití

I naše sny vzpěčují se osudům svých nití

Anotace: ...

I naše sny
vzpěčují se osudům
svých nití.

Ráno.
Vyšívají kdesi
křížkovým stehem
do hebkých stehen
božích muk
paprsky.

Kolem plyneme
starší o věčnost,
očima přibiti k nebi
v kalužích
tramvajových kolejišť.
O polednách.

Táhla lidských bytí
zkroucena jointy
stojatých gamblerů
do bídy.
Není dlaní,
jež umějí pohladit
i napřaženou pěst.
Buší podvečer,
chtělo se milovat,
pod trubkami
s neonem
ohnutá tma.

Kroky půlí čtvrť,
paralelní ženy
mrskají zadky
před holým nosem.
Periferně vidno
slepá předměstí,
šlo se spát
se sny.
Autor Taog, 14.01.2008
Přečteno 290x
Tipy 9
Poslední tipující: maena, Madelaine, hanele m., Koprtinka, isisleo, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sny a noční můry - kerý napíšou víc básniček? u mne asi ty můry...

19.01.2008 17:27:00 | hanele m.

:-)..sny jsou velkou neznámou..

15.01.2008 22:36:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí