Byl, jsem a budu

Byl, jsem a budu

Anotace: A modlete se, ať nejsem pořád stejný. Protože jinak, jinak... nikdy nikdo z nás nebude ničím víc, než čím je.

Byl jsem matkou dávných pokolení,
co došla zkázy a vyhubení.
Byl jsem moudrým předkem,
co krutým býval svědkem.
Byl jsem nadějí, pravdou a vírou,
vše jsem zkazil a zbytek smrděl sírou.
Byl jsem spasitel, dárce světla
dovedl vás na scestí a pak do pekla.
Byl jsem vědou a lidským rozumem,
Zemi zplacatil a Bruna schoval pod dubem.
Byl jsem obrazem, uměním, hudbou,
přišel pro bezmocné, se smrtelnou sudbou.

Nezměnil jsem se!

Jsem nelepší příslušník sloužící rase,
bezduchá svině a lidské prase.
Jsem odpovědí na původ lidstva,
původcem zkázy a zdrojem svinstva.
Jsem diktátor a terorista,
dobrotivý onanista.
Jsem hlasem té skvělé moderní doby,
do krásného života, buším hřeby a skoby.
Jsem váš důvěrník a psycholog,
ale platí mě líp, za váš nekrolog.
Jsem z platu a přidané hodnoty daň,
rvu vám ruce z těla, jako lítá saň.
Jsem hlasem rovnosti demokratického lidu,
bez zardění beru úplatky, na vás lidi pliju.
Jsem dobrým úmyslem pro všeobecnou veřejnost,
děkujete, když rvu vám maso a lámu kost.
Jsem veřejný mučedník nevyvážitelný zlatem,
líný lempl s penzí a moc vysokým platem.
Jsem ten, kdo zjednává zde pořádek,
píšu na vás posudky, chci tři stovky za řádek.
Jsem chytrák, co všechno ví a radí,
oslí hlava a kůže hadí.

Nezměním se?

Chci být větrem, co hladí kopce,
nežrat hlínu v lidské hrobce.
Chci být sluncem, co líbá stromy,
nedštít síru a nebít hromy.
Chci být statečným ochráncem děti,
v době bez smutku a bez obětí.
Chci být mírem, láskou a slovem,
duše baštou a těla krovem.
Chci být ten, co není lhářem,
cenit tipem či komentářem!
Autor Demedalex, 15.01.2008
Přečteno 298x
Tipy 7
Poslední tipující: Koskenkorva, Darneth, Traci, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Velice pusobive me oci a mysl to bafilo vsakovat do sebe a vychutnavat si tu hezkou davku opojeni...co dodat...pis dal a dal;)

06.02.2008 00:42:00 | Darneth

Já nevím..a pak, že nepíšeš krásně!
Lidé se mění, ale co jejich nitro? To se mění? Jen na tom skutečně záleží...

26.01.2008 12:01:00 | Traci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí