Dieťa

Dieťa

Anotace: vo chvílach stravených s mojim rozkošným malým bratrancekom......

Pozerať do nevinných očí,
Pobozkať ružové líčka malých anjelov,
Vypočuť melódiu slov z krehkých pier,
Vidieť tie malé pršteky na veľkej dlani,

A ako ráno na svitaní
obávať sa čiernych vrán,
čo krákajú vôkol teba
a zo stola kradnú hrudy syra.

A každý deň krížik nakresliť na čelo,
Aby čertíkovi dobre sa vodilo,
Aby slzu jemnú nevyronil,
Aby jeho plač nepoznačil dušu.

A šťastie nech podá mu rúčku,
nech láska chráni jeho beh.

A len tak...
v lesku jeho očí
a v našpúlených hláskach malých pier,
Vypočuť detský hlások
a nájsť svoju stratenú zem,
a s anjelským smiechom
začínať svoj deň.

(Verte, aj ja raz chcem.)
Autor adida, 16.01.2008
Přečteno 224x
Tipy 8
Poslední tipující: Franti, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná,líbí se mi.

16.01.2008 23:29:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí