Divadlo končí

Divadlo končí

Anotace: ... protože herci se vzbouřili ...

Mnoho už nezbývá a já
konečně poznám, co jsem zač.
Za koncem světa, světa bez konce,
uhnu chvále, poklonám a řeknu:
„Má černá duše, plač!“
Strhnu plesnivou masku
vlastní důležitosti a dobrozdání,
bez slávy a bez poprasku
přijmu fakt červivosti a holedbání
a snad, alespoň na chvíli,
zjistím, kdo je to Já.

Nastavím zrcadlo hrané roli,
uvidím proč chtěl herec hrát,
proč létá se supy a ne se sokoly
a komu se snažil zalíbit,
nespočetněkrát.
Udusím herce a zbourám scénu,
toho křehkého divadla přetvářky,
prohlédnu si duši oproštěnu
od bot bez podrážky,
od tužby se prát.

Stanu před publikem,
s nohou na těle ubohého herce,
A místo pohledu do koberce,
budu hledět v nebe,
ukončím hru se slovy:
Konec vážení,
už hraji jen sám sebe!
Autor Demedalex, 19.01.2008
Přečteno 288x
Tipy 14
Poslední tipující: Koskenkorva, Darneth, Adie.80, Traci, C.alwen, Maro Deives, Lorraine, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to znám, ale snad nemám dost odvahy shodit svou masku.. už jen vědět, jestli chci před sebou samou ochránit ostatní, nebo sama sebe.. Krásný..

01.02.2008 18:19:00 | Adie.80

No ti silní to dokážou. A mají-li sílu a jsou-li odhodláni...

26.01.2008 11:37:00 | Traci

Hrát sám sebe v divadle zvaném život dá občas pořádně zabrat...

20.01.2008 22:15:00 | Lorraine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí