Tak proto jsem žil?

Tak proto jsem žil?

Anotace: *-*-*

Se smíchem uháním krajinou.
Myšlenku nevinnou
v sobě snad uchráním.
Utíkám s posláním
prostě jen žít,
než bude klid.

Stačí jen dobře se mít,
rozum zahodit.
Zpátky se nedívat,
blbě se usmívat.
Měl bys být rád,
že můžeš stát.
-
že můžeš...
Házet sebou zleva doprava,
brát věci tak jak jdou,
jak ti je život podává.
Házet sebou zleva doprava,
Ty jsi jen potrava,
která svůj rozum postrádá.
-
Bez cíle přes moře, oceán.
Smrtí svou obehnán
vyhlížíš skulinu,
utéci ze stínů.
To by sis přál,
bys mohl žít dál.

Teď přemýšlíš,
máš-li dál utíkat.
Díváš se na staříka.
Stařík je zrcadlo,
zrovna tě napadlo,
zda boj za to stál,
když tenkrát ses rval...
o zlatý grál......
-
Když jsi...
Házel sebou zleva doprava,
bral věci tak jak šly,
jak Ti je život podával.
Házel sebou zleva do prava,
byl jsi jen potrava,
bez rozumu a bez práva...
Autor Šerák, 19.01.2008
Přečteno 286x
Tipy 10
Poslední tipující: saddova, Belmon, malá čarodejnice wiggová netopýrková, váška, sperry, Romana Šamanka Ladyloba, wind4ever
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hlavní je že už nejsi, ta potrava tedy...

20.03.2008 23:54:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

tahle báseň hodně vyjadřuje...

21.01.2008 19:59:00 | Sofi

opravdu k zamysleni

20.01.2008 18:56:00 | sperry

působivé...moc se mi líbí

19.01.2008 15:58:00 | wind4ever

Smekám, myšlenka důležitá a vystihnutá. Jen doufám, že chápu co chtěl básník říci.

19.01.2008 14:58:00 | Aka Kiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí