Cestou do Dejvic

Cestou do Dejvic

Anotace: ... Naprostej ,,plivanec" k mým nohám... Snad ani za sklopení zraku, abyste se na něj podívali, vám to nestojí... Tak... Proč to sem dávám, co?

... Že naučila jsem tě milovat...?
Když sama pochybuju o sobě?
/Change your heart/
Už dlouho nesvítilo slunce,
prší,
choulím se do kabátku,
když intervaly tramvají do Dejvic
jsou proklatě dlouhý.

A táhne mi do tý mezery,
kde mi končí sako
a ještě nezačínaj kalhoty,
tam kde máš vždycky ruku.

Baletka v džínách,
co přisedla si ke mně na lavičku,
cudně klopí zrak,
když prosím ji o cigaretu.

A ráno, když probouzím se
s rukou přes její kostnatý boky,
je zas jiná.

Milovaly jsme se,
tiše, bez vzdechu,
a ona mi řekla,
že v tomhle světě bez boje nepřežijeme...
... spolu ...

Když jsem ji viděla naposledy,
měla oči jako špendlíky
a z žíly na předloktí jí stejkal pramínek krve.
,, Je těžký bojovat.“
... řekla mi...
Už ji nedokážu milovat.

Mokrý vlasy a zhaslá cigareta,
když utíkám Dejvicema.
Tulipány na veřejnejch záhonech
se zavíraj světu
/dobře dělaj/
a tiše se mezi nima nese:
,, Mandarinko...!“
Přečteno 275x
Tipy 12
Poslední tipující: pavlis, Sukuba, Zuz., Sorg, qpal, NikitaNikaT., excited
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná a taková plná pravdy ....život je boj...fakt dobrá

26.01.2008 09:29:00 | Sukuba

Malvínko...Malvínko...

Svět se točí, a my s ním.

Bohužel, Bohudík?

23.01.2008 20:25:00 | Zuz.

Moc se mi to líbí. Není to škrobené jako jiné básně ale je to OPRAVDOVÉ.

22.01.2008 22:26:00 | Sorg

Moc se mi to líbí. Není to škrobené jako jiné básně ale je to OPRAVDOVÉ.

22.01.2008 22:26:00 | Sorg

Má to svoju hloubku a myšlenku, některé obraty jsou fakt dobré.

22.01.2008 20:33:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí