Nezkušený bobr

Nezkušený bobr

Anotace: ...

Zřela jsem bobříka jak hryže stromek
Chtěl si z něj zhotovit zřejmě svůj domek
„Bobříku ošklivý, stromek to bolí!“
Žasla jsem proč k stavbě dřeviny volí

„Proč radši neděláš si cihlu pálenou?“
Zní celým lesem, od skály ozvěnou
„As na tě zavolám ochránce přírody
Ti totiž zkrotili jinačí obludy!

Vezmou si vzduchovku, zamíří, střelí
Stromeček zůstane díky nim celý!“
Bobřík se zalekl, spěchá si pro písek
K zápisu postupu vyndává notýsek

„Řekni mi, prosím tě, jak cihlu zmáknout!
Za svůj čin ošklivý měl bych se fláknout!
Stromky už nebudu v životě hryzati
Chci běhat po lese, písně si zpívati

Jen, prosím, nevolej přírody strážce
Jsem totiž maličký, žiju jen krátce…“
Bobřík se polepšil, z cihel už staví
Dík slečně od greenpeace zůstal les zdravý.
Autor agnes..., 26.01.2008
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: Danah, Lota, S..a
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělé

27.01.2008 01:03:00 | Danah

:-)))

26.01.2008 22:25:00 | Lota

Prostě super:-)

26.01.2008 22:04:00 | S..a

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí