Svatý Grál

Svatý Grál

Anotace: cesta za neznámým cílem,vratká a nebezpečná.

Rudý rytíř polem cválá
v plné zbroji připraven,
předchází jej čest a chvála
..dnem i nocí- neznaven.

Stébla trávy klaní se mu
když země duní koňskými kopyty,
dvorní dámy vzhlíží k němu,
štít jeho zlatými hřeby je pobitý.

Zuřivě dřevce třeskají,
třísky létají v rytířském klání,
slůvka lásky mu potají špitají
půvabné paní až do svítání.

Přesto však smuten je
ten rytíř rudý.
Za Grálem putuje,
kam neví, ni kudy..
Grál jeho cílem je
svatý a vzdálený,
Grál jeho láskou je.
Nemyslí na ženy...

Upsal mu duši svou,
kam nohy jej zanesou
jde po úzké lávce
přes hluboký sráz.
Tak v nejisté lásce
jde každý z nás...
Autor Badya, 28.01.2008
Přečteno 257x
Tipy 4
Poslední tipující: Walentine, meganek, Dilla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příště vydáváš knížku sama se sebou, jasný? :) už za tebou pokulhávám, je nádherná, to nejsou dva přátelské tipy, to jso dva uznalé a uctivé důkazy o tom, jak krásně umíš psát...

28.01.2008 20:52:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí