O sovích snech

O sovích snech

Anotace: Je možné věřit sýčkovi?

V stromoví
kde klíčí ticho lesa
sní sova
spánkem moudrých
aby poradit mohla potřebným
co dělat
a jak žít.

Vzdálené zvony venkova
zabrní těly v páteři
a procesí bez křížku vykročí
pro rady sovích nápadů
které pán temných nocí
uložil v hlavu
pod peří.

Již otevírá víčka svá
by pohledem uchvátila
z vybledlých rtů
prosby o radu
a sýčka
druha svého
posílá k domům zahoukat
aby vše zklidnil, utišil
předáním jistoty.
Autor Jan Urban, 24.06.2005
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí