A D D I O

A D D I O

Anotace: - Poklesky -

Sbírka: Poklesky

bella mia fiamma

ještě dnes
nad Bertramkou zaslechneš

Někde nade vším mumrajem
co nese se až od Anděla . . .

Ani ji nehledáš . . .
. . . je tam prostě provždy zakleta . . .
Královskému městu . . .
. . . královská koruna . . .

Jen tak maně
vzpomeneš i Sudka
i jemu zněla ta vznosná melodie
A když utichla
hledal ji trpělivě
ve skleničkách s odstátou vodou
Za oroseným oknem
. . . i na zahradě

Znovu a znovu
prohlížel každou maličkost
v níž se odrážela . . .

Bella mia fiamma, addio . . .
. . . ale ona zůstává . . .
zakleta do nebes nad Bertramkou
. . . i tam
v bývalé Sudkově zahradě
Autor Těšínský, 30.01.2008
Přečteno 315x
Tipy 4
Poslední tipující: Lota, Levandule
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...aby tuhle slavnou árii napsal...dostal domácí vězení... :-) se vypráví

31.01.2008 10:34:00 | Lota

Pěkná... ;-)

30.01.2008 20:00:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí