Bláznivé nápady

Bláznivé nápady

Anotace: - Poklesky -

Sbírka: Poklesky

Vzdálené obrazy . . .
Lákání dálek
Paříž . . .
New York
Amsterodam
k ničemu
bláznivé nápady . . .

Vzdálené obrazy
Lákání pohledů
na všední tváře
bez zájmu
o cokoliv . . .
. . . až dolů do přízemí
v reklamě na plastová okna
vypadla ňadra z pátého poschodí

Návraty . . .
prázdné prostory
domovů duše
Vystěhovaná osobnost
s kloboukem u nohou
podivné almužny
bláznivého derviše

Můzy
jako odhozené smetí
sbíráš
Závislý
na něze
Závislý na citu

po kapsách

drobty nezapsaných slov
(. . . kdysi dávno . . .)
když miloval prázdou marionetu

Za jevištěm mívali zastláno
. . . a bývali tam spolu šťastni

Marná je snaha číst stopy všech nadějí
rozprášených až ke břehům oceánů
Marné je rozpomenout se na abecedu
když ze všeho zůstal jen
jeden podivný hieroglyf . . .
Autor Těšínský, 02.02.2008
Přečteno 262x
Tipy 6
Poslední tipující: Lota, isisleo, MalaIzis, smazaná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nevím, ale to co mám v srdci, mi nikdo nevezme... snad jedině nemoc a smrt má tuhle moc

04.02.2008 10:06:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí