Z kamarádky obyčejný sok

Z kamarádky obyčejný sok

Anotace: v zaměstnání neexistuje pojem slova "kamarád"

Koho mám prosit o pohlazení slovíčky?
Nechápajícího přítele nebo náruč mojí mamičky?
S kým promluvit o trápení o konkurenčním boji,
že kamarádka – kolegyně – o mojí práci stojí.
Byla jsem na počátku jakéhosi vzniku,
a teď, možná kolegyně ostrými lokty ukradne mi kliku.
A s ní i klíč k jakému si pracovnímu vzestupu.
Cítím ji drápat se mi po zádech, sahá mi po krku.
Zas další člověk, který z přítele změnil se na soupeře.
A já zase otevřela jí své srdce, do mého nitra dveře.
Zrada, která vmetá do očí slzy a do srdce zasazuje klín.
S kým já si o svém trápení promluvím?

Přítel nezná, jak bolí zrada člověka,
jeho se můj smutek netýká.
Jedním mávnutím všechno pořeší,
za mé slzy vynadá mi – ten prostě nic neřeší.

Tak snad k mámě jako za starých časů si postěžovat.
Snad aby mě mohla politovat.
Jenže už předem vím, že s životem se nesmím srát.
Musím zatnout pěsti a o všechno bojovat
Autor melebele, 06.02.2008
Přečteno 252x
Tipy 10
Poslední tipující: Onqa, Romana Šamanka Ladyloba, carodejka, grázlík, Isabela - Easynka, WAYWARD, Bíša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zivot je nekdy kruty, je to neustaly boj o lasku a preziti, nikdy to nevzdavej.

13.03.2008 09:33:00 | carodejka

je to pěkná básnička, život je boj, tak bojuj...

06.03.2008 07:47:00 | Isabela - Easynka

Tak vidím,že na konci psaní jsi už něco pochopila a vezmeš to za ten dobrý konec.Tyto života boje jsou strašně fajn,pomůžou člověku prokouknout okolí i sebe sama.Např.proč máme někoho,kdo vlastně za nic nestál,proč jsme ho vybrali,jak se do nás dostal?Vybírej přátele,vybírej kámošky,vybírej lidi,ale zvaž, než vyslovíš slova můj kámoš.Dost jsem to zamotal?

20.02.2008 16:54:00 | WAYWARD

Doby i vztahy se mění...

06.02.2008 14:54:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí