pod krížom vzkriesenia

pod krížom vzkriesenia

Anotace: ...na hodine literárneho seminara

Pod krížom na lúke mŕtvych tiel
Stojí tam vrah božích diel,
Ja, vrah tvojich citov,
Nemôžem plakať,
Zakázal si mi to.

Tri hodiny odbila polnoc,
Tma zahalila môjho zločinca,
Nárek, kvílenie a škrekot zubov,
moje? Plačem ja,
alebo sa mi to zdá?
Keď šero je a roztrhaná opona,
Zločinec v tieni kostola
Sedí, mlčí a prosí...
...alebo žiada?

Ty, prečo si ma opustil?
Šerová tma a čierne duše,
Trestný čierny háb
Lemuj vyzývavá čipka
A červené pery...
Krv snáď?.. Krv môjho Krista.

Veterný deň a bolesť Matky,
I mňa...
Ničiteľ lásky
( nezištnej, nevidomej...
...čas zvädnutej krásy.)

Odchádzaš...
Ja však čakám na vzkriesenia.
Autor adida, 07.02.2008
Přečteno 217x
Tipy 5
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Franti
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí