O TOBĚ...

O TOBĚ...

Anotace: ********

O Tobě
*******

Tesař a Bůh se má.
Oběma dávno někdo naplánoval
co dělat,co říci,
důvod,proč jsem nemiloval
a přitom hlava není zas tak pitomá...
Své dny však mívá.
Co vidí,vloží do paměti-
několik chvil,kdy mělo smysl žít:
třeba vidět,jak se na mně dívá,
jak krásný má oči a jak je něžná...
Zbytek v mé hlavě připomíná smetí
co sotva stojí za to vzít a vyhodit.
*
A nesmím zapomínat na budoucí lidi.
Ten odpad třídit na to,co se musí-
myšlenku za myšlenkou házím do krabic a stydím
se za nebetyčný chaos v hlavě,
zkoumaje duše svojí kusy...
*
Nemyslet na Ni nejde.
(Mysl) přestává vnímat,hledá stavitele
mostů idylických vztahů
do poslední nitky,říká,co se do něj vejde,
jen do toho,a směle!
Kýžený cíl-srdce z dumortieritu-
vydrží žár lásky i vypálení zrady.
A já stejně jak dřív si s tím citem nevím rady,
vybaven skvěle,v bezpečí radiačních krytů...
*
Chce se mi plakat a sůl
zas vrátit zemi.
Chce se mi žít a život zachovat.
Věci zlé a marné jsou
navždy zpopelněny
plamenem,z Tvé duše dere se a žhne a syčí
a nebojí se hřát.
Nejde jinak,než nejvzácněji,zlehka
vydechnout a znovu
zhluboka a dlouho vdechovat
Tvou krásu,kdyby nebyla tak křehká,
kéž do smrti ji mohu milovat...***
Autor Skywalker, 27.06.2005
Přečteno 559x
Tipy 8
Poslední tipující: šuměnka, Marfuša, Noc17, Martinecka23
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

to se mi dostalo až do břicha...

27.11.2010 06:01:00 | šuměnka

Tak...a zase bulím..to jsem celá já a to jsem ještě v práci...

27.05.2008 18:28:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí