On hrál..

On hrál..

Anotace: ..dál

Ve stínu mramoru tíživě hrál
requiem za sen, který zmizel
s předivem skutečnosti..

A chlupaté kočky už se zase
nenápadně kradou okapem střechy
někam za vlastním dobrodružstvím

-zatraceně, okap se utrhnul..

On hrál dál,
koček si nevšímal
asi proto,
že mu to bylo srdečně jedno..

On hrál dál
a nechápal,
že mramor se nad ním neustrne
stejně jako on se neustrnul
nad ubohými kočkami..

Předivo skutečnosti se zadivilo
a nakonec uznalo, že je to blbost
a odlétlo hledat ztracený sen na odpočinku..

On hrál dál,
dokud mu nepraskla struna E..
Pak se sbalil
a odešel hledat noty na requiem,
kde by nebylo třeba chybějící struny..

Nakonec to vzdal.
Měl hlad..
vyměnil housle za chleba s paštikou..
.
.

"-tady ti něco nesu, synku,
až se naučíš hrát na tyhle tři struny,
tak ti koupím čtvrtou..."
Autor fialová, 10.02.2008
Přečteno 235x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, el viento, Danah, isisleo, Franti, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedené

10.02.2008 20:36:00 | Danah

Krásné verše.

10.02.2008 19:29:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí