Křehkost pergamenu

Křehkost pergamenu

Anotace: Kdo hledá pravdu na stránkách knih, najde ji nakonec stejně ve svém srdci... (a pořád tu konec konců zbývá to víno ;-))

V inkoustové temnotě hledá sílu,
kdo nenachází ji ve slunečním svitu

v inkoustové temnotě
na stránkách pokrytých šustotem,
muřími nožkami
a oslími rohy

Křehkost pergamenu,
sladká vůně papyru
a jistota sumerské hlíny

to vše zdá se být tak přirozené

A pak
nad ránem
si náhle uvědomíš,
co to všechno znamená...

že to vše je jen varováním,
mementem
a odkazem
tiché nesmlouvavosti světa

Křehkost pergamenu,
sladká vůně papyru
i jistota sumerské hlíny

to vše zdá se být tak neskutečné
dokud s ránem nevyjdeš na ulici...
Autor Lisa.Ginmi, 17.02.2008
Přečteno 229x
Tipy 8
Poslední tipující: FETKA, maena, Walentine, hanele m., LisSe
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí