Hořké blues o poslední žárovce

Hořké blues o poslední žárovce

Anotace: Té nejposlednější z posledních - Až ta zhasne, už si neškrtnem...

Nucený pochod šerou halou
a škrobené ubrusy v pozadí
/černý sníh padá na staré město s divným jménem/
Koho by to bavilo?

Už je pozdě...

Hodiny s třinácti ručičkami
třináctkrát odbily
a přes cestu nám přešla černá kočka
Jen bůh ví, kolikátá to byla

Někdo tu zapomněl vyměnit žárovku
/a nebo možná jen světlo v srdci/
Podlaha se ti zdá studená,
ale na stropě si neusteleš
Tak spi!

Nucený pochod šerou halou...
příliš mladý muž v pozadí
"Mladý pane,
to vás brzy začala trápit záda!"

Až jednou přijdou povodně slz,
všechno to tu umyjou
ale do té doby se můžem třeba jít klouzat
po slizké břečce na podlaze našich životů
stěžovat si na počasí
a netušit,
že všechen ten letošní chlad
pochází z našeho vlastního srdce

Nucený pochod šerou halou,
v pozadí škrobené ubrusy
/škrobené, škrobenější, nejškrobenější.../
a někdo už zase zapomněl vyměnit žárovku...

Jen bůh ví, kolikátá to byla...
Autor Lisa.Ginmi, 17.02.2008
Přečteno 337x
Tipy 11
Poslední tipující: pejrak, maena, Danah, Kethrin, vodnař, whiolet, Walentine, hanele m.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A moc krásná anotace... té nejposlednější z posledních - až ta zhasne, už si neškrtnem...
Máš skvělé myšlenky.;o)

23.02.2008 18:54:00 | Kethrin

Věř mi, že já taky ne

19.02.2008 16:07:00 | Lisa.Ginmi

Já už se nechci klouzat...

19.02.2008 16:02:00 | whiolet

Podlaha se ti zdá studená,
ale na stropě si neusteleš

....hodně se mi líbí.....prostě originál*.*

18.02.2008 20:18:00 | LisSe

Až jednou přijdou povodně slz,
všechno to tu umyjou
ale do té doby se můžem třeba jít klouzat
po slizké břečce na podlaze našich životů
stěžovat si na počasí
a netušit,
že všechen ten letošní chlad
pochází z našeho vlastního srdce...

todle mně nejvíc

18.02.2008 18:34:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí