Lituji tě, človíčku

Lituji tě, človíčku

Anotace: " Jsem něžný i krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slze je síla, jdi a žij!" možná? konečně? pozitivní? báseň :) (napsána 26.2.2008)

Postavím ti vzdušný zámek, človíčku
a dám do něho nás dva
bude to trvat malou chviličku
a bude z něj země pravá.

Dám ti tam přátele, rodinu a lásku
aby ses mohl smát a šťastný být
dám ti tam přátele, rodinu a lásku
abys mohl být smutný a také se trápit.

Neuvidíš? Nenajdeš? Nepochopíš?
Ale ano, ty můj malej blázne
život je takovej, vždyť to víš
každou chvíli na tebe jazyk vyplázne.

Tak nahraď slzy smíchem
a zase žij dále
tak odpusť všechny viny
co trápí tě stále.

Život není lehký, tak se s tím smiř
stejně jako láska
zas do reálného světa si to namiř
a nezapomeň na zadní vrátka.

Tak jak ti je?
Rozbourala jsem tvůj vzdušný zámek
a teď ti zbývá naděje
že i v "normálním" světě dokážeš žít.

Neboj se, já vím, nebude to snadné
ale už je čas přestat snít
ale lituji tě, človíčku
lituji tě navždy
že v tomto světě musíš žít.

Lituji tě, človíčku
všechny tvé slzy i trápení
lituji tě, človíčku
ale nad takový život není.
Autor mauvais-ange, 28.02.2008
Přečteno 276x
Tipy 5
Poslední tipující: Charibeja, Traci, labuť, Zweiblumen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Človíčku..já lidem říkám ovečky:o) Ale hezká:o)

10.03.2008 19:20:00 | Traci

prostě o životě ... a líbí se

28.02.2008 06:33:00 | Zweiblumen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí