Kdykoliv do konce a nikdy

Kdykoliv do konce a nikdy

Anotace: ...

Čím později jsi nepřišla,
tím více se krátila
nedočkavost mého srdce
a kdyby už jsi u mne byla,
zemřela by beznaději tvého
nepříchodu;
a kdyby ne,
umřu já.

Sám člověk neudrží
svou tíhu po celý život (přesto že musí),
jen do předčasné smrti,
která pro něj vlastně není předčasná,
ale poeticky vysvobozující
(Důkaz!, že poesie vysvobozuje
a básník není volný, proto umírá dřív,
nebo sám)
a když sám není a tíha jej nedrtí,
jak podrážka boty žížalu (čím je),
tak předčasně umírá,
i když to nechtěl, ať je to kdykoliv...
Autor Žiťa, 28.02.2008
Přečteno 247x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To víš... aspoň v poesii unikám... když už to nejde v životě. Jinak díky.

02.03.2008 02:30:00 | Žiťa

Promiň,tady se tluče pesimizmus s optimizmem...jestli to tak má být,tak je to dobré...

02.03.2008 01:52:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí