Pod okapem

Pod okapem

Anotace: ...

Nad záhlavím okoralých zdí
pár holubů v rýně se jednotí
bílá a černá ,
šedivé chmýří klesá do dlaní,
na límec cosi
v prvních kapkách pršení.

Holubi nevědí o lidských údělech
a slzách smutku zhola nic
zalezou pod okap
načepýření až běda
ve tmě si podobni,
když nebe vpadlo do ulic.

Stojí pod oknem s pírkem v ruce
zkouší se vznést,
však déšť příliš těžký,
sráží něhu čisté touhy
po její hladké bílé kůži
do bláta romské beznaděje
v kalném marastu cest.
Autor Taog, 28.02.2008
Přečteno 229x
Tipy 15
Poslední tipující: maena, hanele m., s.e.n, Loudilka, Bíša, Koprtinka, Psavec, Lota, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká báseň. I bláto sem patří.A pírko?Vysvitne slunko a vzletí.

03.03.2008 21:34:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí