Noční směna

Noční směna

Anotace: ...

Mlha vzlíná
a puškvorce u potoka
rozlévají se nad vodou.
Z továrny odnaproti přes mez
je slyšet stroje.

List opustil kapku
a zachvěl se,
po rozbitém betonu
k vrátnici trousí se dav.

Zády k autobusovým zastávkám
rozhání úsvit tmu,
rezatá zábradlí místy
posedlá bíločernými pruhy.
Pod mostkem bublá vír.

Náhle ráno rozběhlo se
do všech zákrut říčky
a začalo ptát.

Vozy s noční směnou
již odjely.
Autor Taog, 03.03.2008
Přečteno 273x
Tipy 6
Poslední tipující: s.e.n, hanele m., isisleo, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jo.... krásná:-)

24.03.2008 09:39:00 | maena

Dobře obrazně vykreslená ranní nálada po směně.

06.03.2008 16:37:00 | s.e.n

:-))..realita..nočních směn..

04.03.2008 08:28:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí