Smrt

Smrt

Anotace: Hm.

Matka všech zániků,
visí nad bytím civilizací,
gilotina spravedlnosti času,
chrám všech pomníků.

Uctívám ji jako život,
darovaný mi Bohem,
žijeme spolu,
co znát ale může člověk,
sebe, věci kolem?

I ten savák,
na který teď píšu,
je z ní zrozen,
jako já, ty, všechno.

Tak vítám tě smrti,
živote sbohem.

Co zůstává po tvém příchodu,
vím, nové životy,
symboly věčných odchodů.

Ptám se života jak žít,
abych mohl jít smrti vstříc,
zase to ohlušující ticho,
se kterým jsem sám.

Ale já přeci,
nejeden ukončený život znám.

Proč?

Proč ta dobrovolná ztráta daru,
jenž byl kdysi dán,
já též právo na život mám,
než přijmou mě do pekelných (nebeských) bran.

Tak proč jsem ksakru,
se smrtí tak sám!
Autor IvoMaria, 04.03.2008
Přečteno 246x
Tipy 10
Poslední tipující: maena, Danah, Isobel, Romana Šamanka Ladyloba, danaska, labuť, Lorraine
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Když rozdávali dary,
tak život nám dali,
jen jak ho žít a nepromarnit?
básenka je moc pěkná s hlubokou myšlenkou, líbí se mi.

05.03.2008 19:39:00 | Danah

...Ptám se jak žít, abych mohl jít smrti vstříc...
Hm. Dobrá otázka. Asi jak nejlépe umíš, dělat jen to, co tě naplňuje. Což ty dobře víš. :-)

04.03.2008 18:45:00 | Isobel

Inu, být sám to už je úděl starých mořských vlků. Ale báseň je to podařená.

04.03.2008 11:55:00 | danaska

Někdy však pekelně nespravedlivá bývá...

04.03.2008 08:24:00 | Lorraine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí