Nemá obličej

Nemá obličej

Anotace: Asi divná, beze smyslu, o ničem... ale pro mě moc znamená...

V zrcadle
opředlém pavučinou
černou od prachu
odráží se tvář
či snad jen
hmota čehosi
/nemá totiž obličej/

Jakoby mohla vidět
rukama snad z vosku
začne modelovat
obrysy, základy
nového nosu
tváří, rtů, očí

Neslyšně se zhodnotí
snad kdyby šlo to
spatřili byste
přísný pohled
kterým by na sebe pohlédla

Uchopí štětec
měla ho přichystaný
stejně jako černou tuš
a začne si vykreslovat
zářivě modré oči
dlouhé řasy,
klenuté obočí
/první chladný pohled
se opřel do křehkého zrcadla/

Probodnout si prst
nedělá jí problém
asi necítí bolest
a štětec od tuše
v ní smáčí
aby vymalovat mohla
rty plné prázdných úsměvů
a zlých řečí
/prvně jeden si věnovala
až se jí tvář pokřivila/

Štípne se do tváří
začíná jí proudit
dávno zchladlá krev
vlasy z noční černi
co natrhala
už ani neví kdy
splete zručně do copů
/ozdobí je mašlí
tamté předešlé/

A zahalená do pavučin
ze zrcadla
odchází bez stínu
odchází bez srdce
prázdnota z vosku
/nakrade štěstí
a pak se uvidí/
Autor Ishtar, 05.03.2008
Přečteno 312x
Tipy 14
Poslední tipující: jiljovský, had, Lota, fuu, WAYWARD, Twinx, Bíša, Robert Thomas, její alter ego, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...voní tajemstvím...život našeho srdce, naší duše, je vnitřním tajemstvím...

08.04.2008 14:48:00 | Lota

Zajímavé básenka a některé obraty, ale je to líbivé, má to cosi do sebe a svoju myšlenku ... a s tím koncem? Co tedy bude dál, jak se tedy uvidí? Jenomže co s nakradeným štěstím, když nejlepší je mít to své ...

05.03.2008 21:49:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí