Bez pokory

Bez pokory

Anotace: ...

Krajkoví jemných bezlistých.
Bruslařská dráha.
Zvlněná hladina řeky s kopečky pěny.

Všechno se mění...

Břehy.
Plné něhy předjaří.
Ne všechno se lidem vydaří.
Jak zásek do živého kmene.
Asfaltová ranvej
k letu do nových časů.
Mizí jen po setmění.

Všechno se mění...

Ráno se začerná nanovo.
Dělníci začnou.
Ať je hotovo.

Vzpomínám.
Před lety - zahradnictví.
Příroda učesaná rukama člověka.

A po listopadu ?
Všeho se to týká
- hájené zpustlo bez zahradníka.

Vláda bezových keřů.
A v jejich labyrintu,
křik bažantů
bez omezení.

Všechno se mění...

Později...povodeň.
Nezbylo zhola nic.

A dnes ?
Město trpí morbidní obezitou.
Roztéká se.
Je samo sobě malé.
Víc lidí, aut, domů.
Honem – rychle – bez zastavení.

Všechno se mění...

Město.
Dokulhalo se až do míst,
které patří řece.

Staví se slibně a znova...pokoru asi spláchla voda.
Autor spare, 05.03.2008
Přečteno 210x
Tipy 18
Poslední tipující: cevert, Lota, Psavec, Martinecka23, Robert Thomas, Bean, WhiteSkull, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Města rostou a venkovánci k zemi skloněni pijí vodu z řek, perlivou, však nepřekročí druhý břeh:-). Pravdu díš, 1***

10.03.2008 13:35:00 | cevert

bez pokory si berem
co nám nikdo nedal..
a není tu nikoho..
kdo že by to hledal..!?

(i když..ty to hledáš..a báječně .o)

06.03.2008 08:09:00 | Bean

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí