Trápení malého dráčka ..

Trápení malého dráčka ..

Anotace: "K"

Slziček potůček z hory se valí,
z očíček dráčka, bez ustání.
V kapesník bublinky od nosu vpíjí,
s nešťastnou na celý svět si kvílí.

Skořápka praskla před pár týdny,
ne že by byl dráček, až tak moc líný,
však v hrdle vyhaslo, bez plamínků,
z hnízdečka volá na maminku.

Ostatní dráčci se jemu smáli,
když na pekelné ohně, spolu si hráli.
A místo plamínku bublinky vypouštěl,
ač všemi silami se o plamen pokoušel.

Z hrdélka miminka nevyšlo nic ..

Maminka dračice kloučka si přivine,
na záda zelená, synáčka vyzdvihne.
A jedním máchnutím ve svět se rozletí,
snad vysvětlí dráčkovi, že tohle prokletí ..

není ..

A telátko ukáže jak v seně leží,
"Myslíš si dráčku, že taky hned běží?"
Všechno chce čas, na tom nezáleží,
zda zvládneš to s pomocí, či bez otěží.

Někdo je rychlejší, jiný zas vázne,
Někdo je zbrklejší, druhý zas žasne.
Však není odlišný, kdo pomalu se učí,
vždyť i ten rychlejší nemálo skučí ..

při učení něčeho jiného ..

A proto pamatuj životní zásadu,
něco jde rychleji a něco pomalu.
Všechno má vlastní čas, není kam spěchat,
narozdíl od druhých, ty můžeš si nechat.

ponaučení ..

Tak přestaň plakat, můj dráčku malý,
ne všem se ihned, z dutiny valí,
plamínek pálivý, duhové barvy,
možná jsi pozadějš, než druhý, tamti..

Však v něčem jiným, budeš rychlejší ..
Autor Analisieren, 10.03.2008
Přečteno 236x
Tipy 4
Poslední tipující: excited, Květka Š., Till
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc moc milý, dráčky já ráda :)

10.03.2008 20:52:00 | Till

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí