O Blbosti

O Blbosti

Anotace: Bez.

Ó ty lidská Blbosti!

Jak jsi věčná a neomylná!

Chceš složit slib věrnosti,
rozum-dálka nedozírná!

Ó ty velká Blbosti,
hnána křídly zapomnění,
jsi roznětkou starostí,
lesy tiché šumí.

Ó ty sladká Blbosti,
na kolenou se ti klaním,
jezdec v sedle hlouposti,
vzdávám holt tvým daním.

Ó ty želvo sklerotiků,
v náručí tvých velkých vzlyků,
nepřítelko poustevníků,
jede jedů milovníků.

Přicházíš tak nečekaně,
otvíráš své velké dlaně.

Přicházíš tmou,
dveřmi, roky,
pokoříš i velké soky!
Autor IvoMaria, 12.03.2008
Přečteno 257x
Tipy 4
Poslední tipující: Danah, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Při čtení se mi vybavila Erasmova Chvála bláznivosti

05.05.2008 15:15:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí