Začínají kvést

Začínají kvést

Anotace: přichází jaro :)

Začínají kvést
a možná zase zvadnou,
jak můžeš úděl nést,
když šanci nemáš žádnou?

Bledule na stráni,
krčí se ve větříku,
čeká nás pokání,
dívenko bez svetříku.

Jednu jsem utrhl a nesl,
své milé na pozdrav,
v tom slavík lehce hlesl,
jsem nemocen i zdráv.

Milá ji nechce, ani mě,
co budu dělat nyní,
když zcela jistě vědomě
bledulka vadne v síni.

Přišla jen na návštěvu
a já jí tu zvadlou dal,
láska občas žádá slevu,
byl jsem chudý a teď král.

Je jaro, jež má spoustu moci,
hřeje nás stejně jako jiné,
tak ať je stále - ve dne, noci,
ať láska naše - nepomine!
Autor Obyčejný básník, 13.03.2008
Přečteno 243x
Tipy 10
Poslední tipující: igniss, Princezna.Smutněnka, Maura, Cecilka, 0-0, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..květinu utrhneš,
vpleteš ji do vlasů,
květiny umírají pro krásu..

30.05.2008 20:41:00 | igniss

Je jaro...víme, slunce umí
emoce lidské prohřívat...
doufám, že úsměv sluníčkový
a třpyt tvým očím taky dát!!

:o)

28.03.2008 07:48:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí