Husitská řiť

Husitská řiť

Anotace: o bolavém zásahu

Z hradeb řiť vystrčena, holá a bílá
znakem jest pohrdání, toť husitská síla
křižáci pod hradem vzteky se rdí
když kališnickou prdel na hradbách zří

Hbitě jest vystřelen přeostrý šíp
a v tichu nastalém přesně zasáhl řiť
raněn jest husita, hrdina, rek
v řiti své šíp on má a v očích vztek

Hej bratři, pojďte blíž, to musíte viděti
prokletý křižák bratra zasáhl do řiti.
Ten v bolestech naříká jak malé dítě
když ranhojič dobývá šíp z jeho řitě.

Hle, tu je ostrý ten hrot!
do zbraně husité, zpátky ni krok!
bijte je křižáky, papežence
vyženem ven z Čech všechny Němce

Do české řiti německý šíp nepatří
a proto bijte je, bratři i sestry
za bratra Jana bijte se reci!
do české prdele český šíp přeci!

A tak jdou dějiny krajem českým
řitě Čechů jsou šlehány prutem německým
málokdo vzpomene dnes na ten šíp
a dnes zas jak před lety vystrkujem řiť
Autor drahý, 19.03.2008
Přečteno 319x
Tipy 8
Poslední tipující: pavlis, Romana Šamanka Ladyloba, Dračičák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dějiny se opokují,stále aktuální.Realistická básen.

26.03.2008 10:21:00 | Radouch

Zajímavý přesah do současnosti.

19.03.2008 15:39:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí