1938 (a více)

1938 (a více)

Anotace: mé prvotiny- Lori to ani nečti:-)tohle neřeš:-)

Oslepná záře vtahuje zpátky
kýbl mě omývá na palcích drátky
Vetřelci čekají na moje vzkříšení
mlátit do mrtvého není potěšení

Ruce připoutané zezadu k židli
kolaborant mě zepředu mydlí
buší do trezoru jak šílený zloděj
chce obsah vysypat-svině na prodej

Moc dobře vím co po mě chtějí
svou duši oddanou vypustím raději
vše co bych vyslovil-olejem zalil
slovíčkem zapálil-plamenem spálil

Desítky zoufalých teď klečí před kříži
doufají že mlčím-na mě těď vzhlíži
visíme ze skály držíc se za ruce
jeden prst povolím,zbudou z nás onuce

Skrz lampu vidím jak dvě víly tančí
obě mě lákají,prosí až jančí
chytám je do dlaní,duši a pravdu
na výběr jedinou sebe či zradu?

V ostatních celách mí bratři kvílejí a
ty co se "přiznali" pod okny střílejí
se mnou už skončili nadobro vzdali
nad tvrdou palicí hole zlámali

Nastává chvíle kdy vkročím do Vlasti
život mě prověříl-nalíčil pasti
ženou nás do dvora po cestě zblácené
vlčáci štěkají matrace na stěně

Myslím teď na blízké o ně se bojím
osudu vděčný že tady stojím
s elitou národa-nikdy nezkrocení
děti nás zavrhnou-vnuci neocení

Četa už nabíjí zraky se loučíme
hrdla se svírají tiše se modlíme
čelem se natáčím a předkládám srdce
na katy pohlédnu rozevřu ruce

Naposled stojíme zas v jedné řadě...
....................................
..dlouze se objímáme na mrtvol hromadě...
Autor Martin Šimeček, 21.03.2008
Přečteno 359x
Tipy 3
Poslední tipující: estrellita, Rayzz
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pises skvele..."čelem se natáčím,předkládám srdce,
na katy pohlédnu,rozevřu ruce"....k tomu fakt neni co dodat, dech se mi taji, kdyz te ctu...

22.03.2008 13:01:00 | estrellita

Díky. Nečekám,že to v dnešní době mnoho lidí pochopí,
natož aby byli nečeho podobného schopni.

21.03.2008 08:51:00 | Martin Šimeček

Je to jak živý... Vlastně mrtvý... Opravdu dobré, silný zážitek..

21.03.2008 06:38:00 | Rayzz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí