Ačkoliv měsíc je bledý

Ačkoliv měsíc je bledý

Anotace: Svítil úplněk tak jsem za jeho svitu psala co mě napadalo..ráno jsem se sice v těch řádcích skoro nevyznala ale hurá mátetu dlaší báseň. Největší pozornost bych být vámi věnovala posledním větám. Dají se pobrat různě..

Ačkoliv měsíc je bledý

Ačkoliv měsíc je bledý
stíny mi hledí do oken.
-Vstaneš, ty poutníku šedý?-
šepotem svým mne láká ven.

Světla tak ke psaní básní,
měla bych spát – však jak usnouti?
Zhasni už měsíci, zhasni,
tvé slzy už mě nermoutí.

To, jak je světlo,
na tom je něco temné.
Nebe je peklo
a báseň něco ze mne.

Pár hodin spánku
a dál k mému městu.
V šedivém vánku
měsíc značí cestu.

Na ulicích měst potkávám mnohé.
Vlkodlaky, upíry, příšery
a také děti.
Autor Calypsó, 29.03.2008
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja, Bloodmoon, drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí