Sonet pro ztracené dětství

Sonet pro ztracené dětství

Anotace: No jo. Dětství uniká jak křídla motýlí..

Dětství uniká jak křídla motylí,
opánky se ti dávno ztratily.
Sny, ty už dávno, dávno nemíváš,
na hračky jenom tiše vzpomínáš.

Vzpomínky zbyly na spanilé víly,
ale i ty se brzy vytratí.
Stejně jak touhy, ty už se vytratily,
nastaly nové – kdo je zaplatí?

Když poprvé jsi kouřil cigaretu,
kouř vypadal, jak křídla motýlí,
zšedly, usedajíc v parapetu.

A i tvé sny tu barvu chytily,
a i tvé hračky radši na chvíli
ztratily svoji dětskou siluetu.
Autor Calypsó, 06.04.2008
Přečteno 241x
Tipy 3
Poslední tipující: mamina, PoeziGirl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí