Koloběh lidské peripetie

Koloběh lidské peripetie

Anotace: Automatický text

Koloběh lidské peripetie

Obloha je jako zrcadlo
za denního slunce,
prohání se po ní mraky,
jež žene vítr
a ony ani neví kam,
stejně jako lidé,
den co den se ženou tam
a zase sem.

Vítr sílí,
- tolik emocí,
jako téměř neviditelné mikročástečky
kumulující se všude okolo nás,
probleskují myšlenky v našich hlavách.

Neustálé proudění
a stejně se nic moc nezmění.

Jsme stejní
a přece každý jiný,
chodíme - jíme,
sedíme - spíme,
žijeme a umíráme,
ale strasti druhých nevnímáme.

Jsme uvězněni v době,
jsme uvězněni v sobě,
ulity šnečí - domy člověčí,
stavíme hráze - mluvíme fráze,
city jsou nízké
a přitom všichni víme,
že potřebujeme u sebe mít své blízké.
Autor LOMI, 08.04.2008
Přečteno 248x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Severka, blue
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, to je genialni text. Otazka je, jestli chceme vychodisko nebo ne...

21.04.2008 22:03:00 | dead-head

tak tak, hezky se mi to četlo, příjemné, posílám Ti pozdrav, měj se krásně :)

08.04.2008 20:53:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí