Báseň

Báseň

Anotace: A jak udělala, tak napsala...

Ne nevím
zda se mi uleví, nech mě být!
Nejsi právoplatný dědic.
Neproplouvám mýty, bájemi,
básník nebývá vždy zasněný.

Možná hloupostí je plnit viny
vepsané v stěn sladkých hranolů.
Možná touha, co se z sdrce ztrátí
odfoukaná bude do všech stran.

Možná je tma, v které hledám rýmy,
děsivá a plná rozporů.
Možná nájemné už nezaplatím
všem těm vypůjčeným krajinám.

Možná všichni mtrví závidí mi
hrbký život, plný výmolů.
Ale copak?
Co to zdá se mi?
-Zatloukám si rakev básněmi.
Autor Calypsó, 10.04.2008
Přečteno 259x
Tipy 5
Poslední tipující: pejrak, Psavec, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Psavec: Konkétně - Něco se stalo, a pak jsem náhodou nalistovala v jednom brevíři báseň, která mi vzala poslední drobty naděje

11.04.2008 22:57:00 | Calypsó

Tak to musí být pěkně tvrdé básně.

10.04.2008 21:38:00 | Psavec

...nic víc než tlumený potlesk

10.04.2008 18:22:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí