/- STÍNEM SVÉHO STÍNU /-

/- STÍNEM SVÉHO STÍNU /-

Anotace: ///IN MEMORIAM///

I.

V den svatého Mariána
vzpomněl jsem si na brášku
a na jeho tělo bílé
jak léčivé tablety.

Tělo, jež jsem naposledy
ležet viděl v kostele
ve vystlané malé rakvi,
než ji víkem zakryli.

Spustili jsme rakev dolů
na pár pevných provázcích.
Jak moře, když polkne loďku,
zmizel bráška pod hlínou…

Ač vzpomínka je to matná,
přesto smrt svůj dopad má.
Vnímám, od té doby že jsem
někým jiným, než jsem byl…

II.

V den svatého Mariána
vzbudil jsem se otráven.
Tělo velké, úsměv žádný,
taky proč se usmívat?

Přes trávník už přebíhám jen
a kytičky nezkoumám,
barevný svět zešednul mi
a má játra ničí líh…

Nejen bráška. Jiné dítě
zemřelo, mně bližší snad,
dítě v hloubi mého nitra,
jehož rakví nyní jsem.
Autor china white, 14.04.2008
Přečteno 289x
Tipy 7
Poslední tipující: janewe, Vision of me, fuu, m-maybe, seed.misulka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím, co na to napsat.. prostě krása!

17.04.2008 19:34:00 | Vision of me

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí