WAYWARD WAXWORKS TWO

WAYWARD WAXWORKS TWO

Anotace: ???

Sbírka: WAYWARD WAXWORKS

Tak prý ho chytili,byl někde zdaleka,
zítra prý přivezou pro zraky člověka
velbloudí srstí prý chtěli ho vycpat,
nějak to dovnitř,prý nešlo nacpat.

Půjdu se podívat na sbírky poklad
zaplatím vstupenku a budu čekat...

Tak už to přinesli v lehounké bedně
šoupli ji na chodbu,tak_nějak něžně
krabici vybalí až bude čisto
na to si počkám,držím si místo.

Přitáhli podstavec doprostřed sálu
nahoru natáhnou hedvábnou šálu
ještě to očistí srovnají rohy
hotový piedestál pro jeho nohy.

Z bedny ho vytáhnou přidrží k zemi
nějak jim nestojí...anebo...zdásemi?
trochu je průsvitný hlavně kus nad zemí
podstavec malý je...nějak moc přízemní.

Byl velký ke stropu dosáhal výšiny
s ramenou obšírných stékaly šediny
průhledné roucho všude v něm dosahá
na dlani sečtělé,čára je předlouhá.

Života brázda vrytá mu do kůže
bílá jak červánek...svatozáře,
chtěli ho postavit hned vedle kříže
on se jen nadnesl...od oltáře.

Chtěli jej sundat,že se to musí
pak to tak nechali když mu to sluší
KDO CO A...A ČÍ JSI?...zůstávej v Pánu,
napsali cedulku v zlaceném rámu.

Ve tváři výraz má...jak by mne slyšel,
když jsem jej obcházel asi jsem nešel
ani se nepohnul pořád mně viděl
raděj´ se nedívám...pak bych se styděl.

Rozsévá teploučko v aule je žár
...nikdo se nepotí...ani on sám
všichni se loudají prochází zář
jen děti skotačí...pohlédnou za oltář.

Pod jeho hábit kdekdo se schová
smí tam i ožrala co lístek nemá
cedulka s Peklem pod jeho cípem
upadla na Zem...na zemi opačně lícem.

Tak jsem šel domů zítra se vrátím
na lístek z včerejška který mi platil,
poznám ho veskrze pohlédnu v_něho
jestli to pochopím...tak budu jeho.

Druhý den ráno vystál jsem frontu
když příjdu nařadu koupím si Fantu
kousek se posunu...a tupě zírám,
ON už tam nevisí všude je průvan
v klenbách je díra...sírnatý pach
a všude na lidech vesmírný prach,
už jsem zas nazemi nic se mi nezdá
jen nevím napořád...kdy padá hvězda.
Autor WAYWARD, 16.04.2008
Přečteno 552x
Tipy 25
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Házté, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, Norlein, s.e.n, toužím.jít.dál, sophia92, /cnz/, Danah, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím, Waywarde, se všemi komentáři kromě uživatele "saddova". Moc pěkné ;)

28.04.2008 08:46:00 | Norlein

Dobré nápady a hlavně dobře zpracované. Pěkný seriálek.

17.04.2008 17:34:00 | s.e.n

Zajímavé a opravdu dlouhé :) ... stojí to ale za to ...

17.04.2008 10:18:00 | toužím.jít.dál

kua , na mě je to,ale dlouhý...:)..se prekonavam..k čemu mě to nutíš? :-D

16.04.2008 15:46:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí