Stáří

Stáří

Anotace: Automatický text

Stáří

Jedu a poslouchám
- klapky na uších,
jedu a dívám se
- kapky padají,
snaží se zůstat na skle,
však posléze stékají.

Prameny padajících slz,
kaluže krve na chodníku,
bořím se do nich,
hlouběji, než po kotníky,
ukrutný boj,
vítězství nad láskou?
(A venku ještě pořád prší.)

Hořké kalichy
plní se po okraj,
- přetečou
- nepřetečou,
uzavíráš sázky jako smrtka,
ta baba proradná
- číháš
- čekáš,
stejně dychtivě jako ona
na nové příchozí do krajiny věčných snů.

Dívám se z okna,
ještě stále jedu,
ale jak dlouho ještě?

Prší a mně už se nechce,
ke spánku klesají mi víčka,
z dálky do uší proniká pomalá písnička,
déšť již ustává
a má ruka pomalu dolů upadá.

"Nevím zda se probudím
a nový den znovu zřím,
ale i za to málo dnes TI děkuji
a ještě naposled vzhlížím tam,
kde začíná i končí ráj."
Autor LOMI, 16.04.2008
Přečteno 314x
Tipy 8
Poslední tipující: obyčejná, Psavec, CorrimsonTom, /cnz/, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Automatismy vždycky stojí za to, jen pozor na psychology, mohli by podle nich ještě něco diagnostikovat.

16.04.2008 17:24:00 | CorrimsonTom

Ráda si Tě tady zas čtu, nějak si se nám odmlčela :)

16.04.2008 15:02:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí