Bubínky z Bolera

Bubínky z Bolera

Anotace: - Žalmy - . . . . doufám že už poslední z nich . . . ;-)

Sbírka: Žalmy

tatatatam-tatatatam
zní rytmus bubínků
tatatatam-tatatatam
zní rytmická mezihra v Ravelově Boleru
baletka v podivném kimonu
tančí mi vstříc
tatatatam-tatatatam
svou žádostí dychtivě usmívá se
odhalenými ňadry
proráží vzpěněnou předjitřní mlhu
tatatatam-tatatatam
s modravým diamantem
na platinové nitce u krku
vytáčí svůdnou piruetu
a s oplzlou grimasou ve tvářích
pojídá ve zlatě zabalený banán
tatatatam-tatatatam
s rukou mi vezme kytku tulipánů
co nesl jsem na hřbitov
na hrob svým rodičům . . .
tatatatam-tatatatam
na červenou odběhne ulicí ke křižovatce
a tam postaví se doprostřed
tatatatam-tatatatam
jen o vlásek ji automobil míjí
ale ona nedbá
a s bláznivým úsměvem
vyskočí na schůdky prázdné tramvaje
řidič se hrůzou děsí
když zaslechne její šílený smích

tatatatam-tatatatam
zamává na pozdrav kytkou tulipánů
pak zaslechnu jen
- Už sejdeme se brzy, můj milý! -
tatatatam-tatatatam
- Jsem tvoje tetička smrt! -
tatatatam-tatatatam
zní rytmus bubínků z Bolera
melodie mi uniká
slyším jen kastaněty a ten bláznivý smích
bláznivé baletky v podivném kimonu
jak odhalenými ňadry
proráží vzpěněnou předjitřní mlhu
a v šíleném tanci namísto banánu
pojídá čísi utržený prst . . .
tatatatam-tatatatam
ozvěnou zaslechnu klokotavý smích
- Na brzkou shledanou už se těším . . .
. . . jsem tvoje tetička smrt . . . !
tatatatam-tatatatam
Autor Těšínský, 26.04.2008
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: Lota, Romana Šamanka Ladyloba, Pišák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...alegorie, z které mi běhá mráz po zádech...dokonale napsáno

26.04.2008 21:54:00 | Lota

hustý

26.04.2008 13:09:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí