Sni

Sni

Anotace: Tak tohle byla vůbec první věc, kterou jsem tak nějak koncem roku 2007 "splochtila"...asi pro to je i nejdelší...většinu těch dalších básní jsem pak sepsala během následujícího měsíce, pak mě má minimůzička pomalu začala opouštět...:o(...třeba ne napořád.

Sni

Sni si sni ať nevíš co je bída
Tvůj život jak zeď co píše na ni křída
Píše svůj příběh o hercích a strachu
A ty jen v snění pozvedneš se z prachu

Sni si sni ať nevíš co je strach
Tvůj život jak zrnko na starých miskách vah
Váží tvé činy co zradu z nich jde tušit
A ty svůj úděl jen v snění můžeš zrušit

Sni si sni ať nevíš co je zrada
Tvůj život jak zloděj co sobě do bytu se vkrádá
Až příliš pozdě lituje a o milost svůj rozum prosí
Jen v snění jsi tím kdo štěstí ve svých dlaních nosí

Sni si sni a neznej prázdno pravdy
Co zžírá tě pokaždé když bdíš
Jen si sni ty bárko vprostřed moře
A znej jen to co ulehčí tvůj kříž

A co až snění skončí, až skončíš to cos žil?
Pak nezbude ti nic jen prázdnota těch chvil
Kdy bojovalo tvoje „chci“ a prohrávalo stále znova
Se snem co dřív a stáze svůj cíl ti do myšlenek vková

Jen si sni. Až přijde konec, tvůj sen ti sám své hořké sbohem dá
A tvůj život, ten ti řekne: „Nač jsi mě žila ty trosko seskládaná z ničeho?“
A ty řekneš: „Nežila jsem, ale snila.“ A teď platím.
Platím za něco co nikdy pravda nebyla

Byl to sen.

Tak jen sni
Sni si dál
Sni si sni
Že jsi král
Autor annike, 27.04.2008
Přečteno 265x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí