Jak zvláštní je . . .

Jak zvláštní je . . .

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

Zvláštní je chtít
útrpná pouta sebe zahodit
-
i tělo
-
i duši
-
i svou tvář . . .

Být cizím cizincem
ve své vlastní Nekropoli
být stínem
a jen tak těšit se
darmými pohledy
a tóny písně
neznělého ticha

Být s tebou
a být i s ní
být třeba stále se všemi
anebo být bez nikoho sám
být nikde
a jako foton
poutník bez Božího cíle
v nekonečných dálkách mizet
jako virtuální šíp

Zvláštní je
být vševědoucím
ale uvězněn
být stále něčím cílem
otlučeným objektem
být zvůlí bídné zvůle
komu-li se zamane
být koulí nebo kvádrem
či kouskem kamene
co sochaře není hoden . . .

Zvláštní je
být pouhý atom Lásky
k necti elektronů
k necti kvarků . . .hadronů
a všeho toho smetí
z vymetených domů

Zvláštní je být
jak okvětní lístek
co se hebce snáší k zemi dolů
a už nikdy jarem nevonět . . .
. . .
Autor Těšínský, 27.04.2008
Přečteno 312x
Tipy 15
Poslední tipující: Najlin, Lucie Teru, Danah, Pišák, Lota, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tyo.. když tě tak čtu.. tak pokaždé v tom vidím něco nového jiného... ale pořád to dává smysl

08.05.2008 14:35:00 | Najlin

Mám naprosto stejné pocity.....nádherná báseň

28.04.2008 05:41:00 | Lucie Teru

Opravdu je zvláštní...

27.04.2008 20:22:00 | Pišák

...člověk stále neví co by vlastně chtěl...ale ona by ke štěstí stačila pouhá skromnost...

27.04.2008 18:34:00 | Lota

neumím napsat přesně jak, ale hodně mě to oslovilo

27.04.2008 12:20:00 | jednazesta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí