Nezaráží

Nezaráží

Anotace: Slova mi šla opět na jazyk .. takže jeden ze spontánních pouličních bardských zpěvů

Někdy říkám si: „Tos vlastně chtěla“,
zatímco se plížím v stínech zdí.
Neměla bych hrát si na anděla,
má vlastní slova jsou mi nevlastní.

Co chci (to vedlejší je), co je špatné,
co duše čeká a co udělá?
Co pohyblivé je, co nenávratné?
Co slepec přečte v křídlech anděla?

Proč Maria na zádech ďábla létá?
Proč sůl a pepř nacházím v kremrolích?
A hořkost mládí stále neodkvétá,
jen fouká pampelišky po polích.

Když taroty lžou přímo do dlaní
možná jsme konec světa přežili.
Možná jsme splnili své poslání
a pak se zdarma vinou opili.

Vina i víno!Obojí hořké je!
A všechny psychology nezaráží,
že z srdcí dávno slítla naděje

...jsme zpití bezdomovci na nádraží...
Autor Calypsó, 01.05.2008
Přečteno 237x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí