Odpust mi kamaráde

Odpust mi kamaráde

Anotace: ...odpusštění, přákamarádství. JE to tu pro mne ?:

Sbírka: Krajíc života

Odpust mi drahý kamaráde
já Tobě zkoužšku připravila
a Ty jsi v ní čestně obstál
ve větru, jež listí stromům krade
z kořenů němý Bůh povstal.
Já neznala prostor k rozlišení,
když poupě mé nesměle začalo kvést
já hledala pouhé znamení
klikatých lesních cest
a Ty jis mi jej dal
letmo ses na mne jen pousmál
Ty neseš věrnost své čisté duši
sluncem putujícím v buši
a poklad ten neseš korálům
Já děkuji Ti za to,
již rozeznám od stříbra zlato
a nežádám již více snad
zůstań navěky dobrý můj kamarád
neb z přátel mých v zemi zdejší
jsi mi Ty z duše nejmilejší.
Myslíš, zda ještě možné je to,
zůstat mi přítelem v době této ?
Autor Káňátko, 02.05.2008
Přečteno 545x
Tipy 9
Poslední tipující: Dacryon Beata, Romana Šamanka Ladyloba, Akrij8, Bíša, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Kouzelné.šťastný,kdo má Tvé přátelství.

03.05.2008 10:10:00 | Akrij8

Velice se mi to líbí, takové čisté, krásné a průzračné.

02.05.2008 10:19:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí