Zastavený život

Zastavený život

Anotace: no, bylo mi špatně ve vlaku tak z toho vzniklo hned 6 básniček, tahle první..

Zalitá sluncem krajina
ujíždí a stojí vlak
sval se v tváři napíná
houpá se zrezlý hák.

Ať v lese nebo přístavu
uháníš o život
všechny smrti jsou na hlavu
jak druhý hlavní chod.

Necháš se zalít betonem
chytíš se do myší pasti
příliš se ženeš za Bohem
- k čemu všechny ty strasti?

V den, kdy se ti daří
tě porazí mrtvý brouk
nebo v zaslouženém stáří
se nemůžeš ani hnout.

"Zastavte už to sšílenství!"
snažíš se marně řvát
jako přehradit řeku plynoucí
nebo zabránit slunci hřát.

Zapomeň na všechny úkoly
zažehni zmrzlý svět
a až ustanou všechna soukolí
Život se vrátí zpět.
Autor Meiv, 07.05.2008
Přečteno 389x
Tipy 2
Poslední tipující: branwen, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí