Injektiva

Injektiva

Anotace: Věnováno Buližníčkovi… v souladu proti jedovatým bleskům

A zyl písmenek
ze srdeční chlopně
je dar,
který Ti nikdo nemůže vzít

V ýznam zároží
niterných myšlenek
ne každý pochopí,
někdo i zneužije

I mpuls citů
je hlavolam,
který složí
jen ti nejcitlivější

T alismanem lásky
se stává pro každého
jakákoliv tříska
drahokamu nejhlubšího vztahu

K olotoče lidskosti a nelidskosti
ztěží naberou tvar koule,
ale pokusy o dokonalost
nám nemůže nikdo vzít
(jen zlí lidé si myslí opak)

E nergie úmyslu
často svlékne
nablýskaná slůvka
do nepříjemné nahoty
(a některým ještě přidá krajku slunce)

J ádro sdělení
pochopí každý
… Jen z jiného úhlu a podstaty,
podle toho,
kde se zrovna nachází
jeho stupeň vývoje

N akonec všichni sklidíme to,
co jsme zaseli
Pro někoho se stane překlep či omyl
požehnáním
Pro někoho kamenem úrazu

I nvektivy totiž
často spadají do propasti
černých kruhů na vodě
Hodíš lež, řízneš do oblohy,
a ona se stejně zacelí
krásnými vlnkami
tichých rájů

Je zbytečné brodit se blátem, člověče…
když kolem Tebe
a v Tobě
tancují tisíce zlatých paprsků

Injektiva se tak stala požehnáním…
Autor Levandule, 19.05.2008
Přečteno 646x
Tipy 22
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, a_tao, Romana Šamanka Ladyloba, el viento, Alci, Jahudkka, Psavec, Bíša, WhiteSkull, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí, moc

29.05.2008 22:52:00 | drsnosrstej kokršpaněl

úplně celá levandulová ... :)

S Bíškem jsem zašli ještě na kafe, nejbližší volný bus byl až v 19:00 ...
Víkend bol bomba poklidu ... jdu zpracovat fotečky

25.05.2008 21:47:00 | Romana Šamanka Ladyloba

.. no to je fakt hezký .. klobouk dolů ! A navíc pravdivé .. rozumím.

20.05.2008 19:16:00 | Alci

výborné, nějak se mi pořád nelíbí tohle hodnocení, víc mi vyhovali procenta, škoda, že to změnili, ač kvůli těm nulovačům to bylo nutné, ale nechápu proč nemohli zachovat staré hodnocení. Mrzí mě to u těch starých básní. Levandulko snad se ti daří dobře. Pac.

20.05.2008 15:27:00 | Jahudkka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí